aA
Kaip pranešė korespondentas iš laivo "Piotr Velikij", norvegai išvyko, nes baigėsi jų darbo sutartis, jie buvo atvykę gelbėti įgulos narių, o pradėti jų paiešką jie kol kas negali. Pirma, jie tam neturi licencijos. Antra, tam reikia gerai pasirengti, paaiškino korespondentas. Pasak jo, kaip toliau bus sprendžiamas klausimas, neaišku.

Anksčiau buvo manoma, kad Rusija su Norvegijos narais gilumininkais sudarys sutartį iškelti 118 žuvusių jūreivių kūnus. Kaip pareiškė Šiaurės laivyno štabo viršininkas Michailas Mocakas, "Rusija įsipareigojo sudaryti darbo sutartį ir apmokėti šio labai pavojingo darbo išlaidas".

Savo ruožtu Šiaurės Norvegijos ginkluotųjų pajėgų vadas viceadmirolas Einaras Skorgenas interviu RTR paaiškino, kad Norvegijos specialistai atliko darbą, kurį norėjo padaryti. Su ta įranga, kuri yra laive "The Seaway Eagle", daugiau nėra galimybių ką nors padaryti.

Pasak jo, per kitą Rusijos ir Norvegijos derybų etapą Šiaurės laivynas ir privati Norvegijos kompanija, kuriai priklauso šie povandeniniai įrenginiai, turi užbaigti konsultacijas ir, deryboms pasibaigus, bus priimamas sprendimas.

E. Skorgenas atsisakė komentuoti, kokios buvo "Kursko" žūties priežastys. Pasak jo, Norvegija nenorėtų spekuliuoti šia tema ir lauks oficialių Rusijos karinio jūrų laivyno išvadų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.