aA
Dabar netgi narkotikų platintojai naudojasi internetu. Kompanija “iToke”, įkurta Amsterdame, nuo kito mėnesio ketina leisti vartotojams užsisakyti marihuaną internetu apsilankius jų svetainėje ar paskambinus telefonu.
Mike’as Tuckeris ir Timas Freccia, du ekspatrijuotieji iš Amerikos, mano, kad jie jau beveik sėkmės viršūnėje, nors dar reikia surinkti bent pradinį kapitalą. Ši idėja jiems šovė į galvą sėdint vienoje iš Amsterdamo kavinių, kur marihuanos vartojimas yra legalizuotas.

“iToke” nesiekia legalizuoti stambių sumų”, kalbėjo T.Freccia. “Tai tiesiog marihuanos kultūros sukomercinimas. Mes norėtume tam padaryti kosmetinę operaciją.”

Tačiau ši “kosmetinė operacija” gali sukelti galvos skausmą valdžiai. Nors vartoti marihuaną licenziją turinčiose kavinėse Amsterdame leidžiama, pardavinėti ją lauke - draudžiama. Olandijoje egzistuojantys narkotikų reguliavimo įstatymai yra patys švelniausi Europoje, tačiau ir turimus valdžia taiko griežtai.

“iToke” skelbia, kad klientai galės užsisakyti iki 2 gramų marihuanos paskambinę telefonu. Už prekę bus atsiskaitoma kioskuose perkant daugkartinio naudojimo korteles, pavadintas “iTokens”. Marihuaną pristatys dviračiais važinėjantys kurjeriai, kurie rankinio prietaiso pagalba patikrins asmeninį kortelės ID, kad įsitikintų, jog prekę atidavė reikiamam asmeniui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.