aA
Skandalingai pagarsėjęs buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Artūras Motiejūnas vėl geria ir važinėjasi. Vakar šis asmuo, pagarsėjęs tuo, kad pirmąkart šalyje į teismą padavė Prezidentą, buvo laukiamas Vilniaus kelių policijoje - jam turėjo būti paskirta nuobauda už automobilio vairavimą neblaiviam.
A. Motiejūnas
© "Lietuvos žinios"
Nurodytu laiku - 14.30 val. kelių policijos pareigūnams A.Motiejūnas nepasirodė, tačiau jam ir šįkart neturėtų pavykti išsisukti nuo bausmės. Šis teisininkas bus nubaustas ne tik 15002000 Lt bauda, bet jam mažiausiai pusantrų metų laikotarpiui bus atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Eksteisėjas policijai įkliuvo praėjusį sekmadienį Vilniuje. 22.55 val. važiuodamas automobiliu "Fiat Marea" prieš Žirmūnų tiltą esančioje perėjoje A.Motiejūnas nepraleido pėsčiųjų. Pastebėję pažeidėją, netoliese buvę "Vyčio" rinktinės policininkai jį sustabdė. Į įvykio vietą buvo iškviesti kelių policijos patruliai. Jie neapsiriko pasiūlę eksteisėjui pūstelėti į alkoholio matuoklį. Prietaisas parodė, kad A.Motiejūno kraujas praskiestas ne tokiu jau mažu kiekiu alkoholio nustatyta 2,51 promilės (vidutinis girtumo laipsnis). Šie skaičiai teisininkui nepatiko, todėl policininkams teko jį nuvežti į Narkologijos centrą. Paėmę kraujo, medikai rado tokį patį alkoholio kiekį. A.Motiejūno automobilis buvo uždarytas saugomoje aikštelėje, o šeimininkui pasiūlyta išsiblaivyti ir laukti kvietimo į kelių policiją.