aA
Savo ruožtu A. Sakalas pirmadienį susitikime su veteranų atstovais pažadėjo padėtis spręsti jų socialines problemas bei kreiptis į atitinkamas institucijas, ar pagrįstai dėl kaltinimų genocidu iš kai kurių veteranų buvo atimtos pensijos.

Antakalnio veteranų organizacijos, vienijančios apie 300 narių, pirmininkas Vladimiras Michailovas sakė BNS, jog veteranai, kurių amžiaus vidurkis 78 metai, sielojasi dėl to, kad vyriausybė stengiasi apkarpyti jų lengvatas, o iš kai kurių atėmė ir pensijas. Jis teigė, jog Rusija Lietuvoje gyvenantiems veteranams nepadeda.

"Vyriausybė ne tik negerbia karo veteranų, bet ir stengiasi apkarpyti visas lengvatas", sakė BNS A. Sakalas. A. Sakalas pasiūlė veteranams raštu išdėstyti jų problemas, kad jis galėtų jas iškelti Seime.

"Negalime laikyti, kad žmonės, kurie kovojo prieš fašizmą, siekė okupuoti Lietuvą", teigė A. Sakalas.

Antrojo pasaulinio karo veteranų, kovojusių antihitlerinės koalicijos pusėje, organizacija Lietuvoje vienija apie 13 tūkstančių narių.

Veteranų atstovai apgailestavo, jog kai kuriems veteranams pensijos buvo atimtos dėl kaltinimų genocidu. "Žmonės netekę pensijų net ketino žudytis", sakė V. Michailovas.

"Kol teismas neįrodė kitaip, jokia kita institucija negali nustatyti, kad asmuo dalyvavo genocide, ir panaikinti lengvatas", sakė A. Sakalas. Jis teigė, jog gavęs veteranų, iš kurių buvo atimtos pensijos dėl kaltinimų genocidu, sąrašą, prašys Genocido ir rezistencijos centro išsiaiškinti, ar kaltinimai yra pagrįsti.

Jau yra žinoma, jog A. Sakalas vienmandatėje Antakalnio rinkimų apygardoje konkuruos su Liberalų sąjungos pirmininku ir Vilniaus meru Rolandu Paksu, bei Centro sąjungos atstove parlamentare Rūta Rutkelyte.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.