aA
Beveik pusė Amerikos rinkėjų paremtų Britanijos ministrą pirmininką Tony Blairą, jei šis kandidatuotų į prezidentus, sekmadienį pranešama britų laikraštis.
Laikraščio "Sunday Telegraph" užsakymu agentūros "Princeton Survey Research Associates" atliktas tyrimas parodė, kad 41 proc. amerikiečių, turinčių nuomonę apie T.Blairą, mano, jog jis būtų geras prezidentas.

81 proc. apklaustųjų, kada nors girdėjusių apie britų premjerą, sakė turintys palankią nuomonę apie jį. Tačiau 36 proc. respondentų teigė niekad apie jį negirdėję.

Praėjusią savaitę kasmetinėje Leiboristų partijos konferencijoje pasakyta T.Blairo kalba sulaukė plataus atgarsio Jungtinėse Valstijose. Britų konsulato Los Andžele informacijos pareigūnas laikraščiui sakė, kad po jos netilo telefonai.

"Žmonės skambino norėdami išreikšti ypač teigiamus savo vertinimus. Tai buvo stipriausia reakcija po Velso princesės Dianos mirties", - sakė jis. Apklausa taip pat parodė, kad maždaug 85 proc. apklaustų amerikiečių mano, kad britai įnešė "svarų indėlį į koaliciją prieš terorizmą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.