aA
Saudo Arabijos ekstremistas Osama bin Ladenas, pagrindinis įtariamasis dėl neregėto masto teroro išpuolių JAV, turi kelis savo antrininkus, kurie padeda klaidinti jį susekti bandančias Vakarų žvalgybos tarnybas, teigė Afganistano opozicijos lyderis sekmadienį išplatintame interviu.
Osama bin Laden
"Remiantis naujausia mūsų turima informacija, jis yra Dželalabade (Rytų Afganistane), tačiau žinome, jog jis turi keletą antrininkų, kurie persikrausto iš vietos į vietą ir tokiu būdu klaidina", - sakė Ahmedas Wali Massoudas (Ahmedas Valis Masudas), Afganistano opozicijos patikėtinis Londone.

"Prieš kelis mėnesius mes gavome pranešimų apie keturis į Osamą panašius antrininkus, buvusius keturiose skirtingose Afganistano vietose tuo pačiu metu", - laikraščiui "Asharq al-Awsat" teigė diplomatas. Jis yra rugsėjo 9 dieną, likus kelioms dienoms iki teroristinių išpuolių Niujorke ir Vašingtone, nužudyto Afganistano opozicijos vadovo Ahmado Shaho Massoudo (Ahmado Šaho Masudo) brolis.

Pasak A.W.Massoudo, atakų prieš JAV organizavimu įtariamas O.bin Ladenas tapo "tikru Talibano lyderiu".

"Nuo 1998 metų jis sustiprino savo įtaką Talibano saugumo pajėgoms ir jų pinigams", - tvirtino A.W.Massoudas, priduręs, jog JAV kariniai smūgiai prieš šį islamo ekstremistą jau yra neišvengiami, nes Kabulas atsisakė jį išduoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.