aA
Už kelių kilometrų nuo Grozno esančio Prigorodnojės kaimo gyventojai sekmadienį blokavo eismą Grozno - Šatojaus kelyje, protestuodami prieš federalinių pajėgų, kurias kaltina dėl 10-mečio berniuko mirties, veiksmus.
Kaip praneša internetinis laikraštis "Lenta.Ru", remdamasis radijo stotimi "Echo Moskvy", į kelią išėjo keli šimtai žmonių, tarp kurių yra vaikų. Jie užtvėrė kelią sudegusiomis mašinomis, betono plokštėmis, sunkvežimių kėbulais, atkirsdami nuo Grozno Itum Kalio ir Šatojaus rajonus, taip pat kai kuriuos didelius kaimus.

Vietos administracijos atstovai sakė, kad protesto akciją išprovokavo prieš keletą dienų įvykęs incidentas, kai kieme, kuriame žaidė vaikai, sprogo granata, paleista, kaip manoma, iš granatsvaidžio. Dešimtmetis berniukas buvo sužeistas skeveldrų ir šeštadienį mirė. Kaimo gyventojai įsitikinę, kad į vaikus šaudė pro šalį važiavę federalinių pajėgų kariškiai.

Protestuotojai reikalauja, kad berniuko žūties priežasčių tirti atvyktų Čečėnijos administracijos vadovas Ahmadas Kadyrovas, taip pat Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze vadovybės atstovai.

Vietos milicininkai protesto akciją kol kas stebi iš tolo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.