aA
Afganistanas yra pasirengęs teisti Osamą bin Ladeną, pagrindinį įtariamąjį dėl teroristinių išpuolių prieš pasaulio prekybos centrą Niujorke ir Pentagoną Vašingtone, tačiau nori, kad Jungtinės Valstijos pateiktų daugiau jo kaltės įrodymų, sekmadienį pareiškė Talibano ambasadorius Pakistane.
Reikalaujama išduoti O.bin Ladeną
Reikalaujama išduoti O.bin Ladeną
"Jeigu yra kaltinamas kitas asmuo ... jis turi būti patrauktas į teismą ir nustatyta jo kaltė", - žurnalistams sakė Talibano ambasadorius mula Abdul Salamas Zaeefas, remdamasis islamo principais.

Paklaustas, ar yra pakankamai pagrindo, kad būtų galima teisti Saudo Arabijos ekstremistą O.bin Ladeną, A.S.Zaeefas atsakė: "Taip".

Tačiau Talibano ambasadorius pabrėžė, kad Afganistanas nori išvysti Jungtinių Valstijų turimus įrodymus dėl O.bin Ladeno sąsajų su teroristiniais išpuoliais.

"Mes išnagrinėjome šį klausimą ir mūsų pozicija yra tokia, jog net ir nesant pakankamiems įrodymams, mes vis tiek esame pasirengę teisti jį Afganistane", - pareiškė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.