aA
Jungtinės Valstijos sekmadienį atmetė Afganistaną valdančio Talibano pasiūlymą teisti musulmonų ekstremistą Osamą bin Ladeną pagal islamo įstatymus, dar kartą pareikšdamos, kad jis turi būti perduotas JAV.
Bin Laden
"Pirmas žingsnis yra Bin Ladeno ir jo parankinių perdavimas, - teigė JAV pareigūnas. - Atėjo laikas veiksmams, o ne žodžiams".

Pasak JAV pareigūno, ankstesni JAV prezidento George'o W.Busho keturi reikalavimai - išduoti O.bin Ladeną ir jo parankinius iš "Al Qaeda", uždaryti teroristų stovyklas, leisti tarptautinės inspekcijas bei paleisti sulaikytus humanitarinės pagalbos darbuotojus - nepasikeitė ir negali būti svarstomi.

Pareigūnas komentavo Talibano pasiūlymą, kai G.W.Bushas rengėsi sakyti kalbą pagerbdamas žuvusius ugniagesius, įskaitant daugiau kaip 300 pareigūnų, kurie žuvo Niujorko pasaulio prekybos centre po rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.