aA
Afganistaną valdantis Talibanas šeštadienį priešlėktuvinėmis raketomis apšaudė, kaip įtariama, JAV žvalgybos lėktuvą, sklandžiusį virš Kabulo, pranešė Talibano informacijos ministerija.
U.S. Air Force AWACS plane
"Mes manome, kad tai buvo JAV žvalgybinis lėktuvas, - agentūrai AFP teigė ministerijos pareigūnas. - Objektas buvo apšaudytas priešlėktuvinėmis raketomis. Kai kurie kovotojai šaudė net iš "Kalašnikov" automatų".

Pakistane įsikūrusios naujienų agentūros "Afghan Islamic Press" pranešimu, Talibano gynybos ministerija patvirtino, kad buvo paleistos priešlėktuvinės raketos ir pranešė, jog lėktuvas skrido 20 kilometrų aukštyje.

Pasak liudininkų, raketų nepažeistas orlaivis virš Kabulo sklandė apie 30 minučių ir vėliau išnyko. CNN citavo Talibano pareigūnus, kurie tvirtino, jog lėktuvas priklausė amerikiečiams. Pastarosiomis dienomis gandai apie gresiančius JAV karinius smūgius Kabule tapo įprasti.

Jungtinės Valstijos pagrasino imtis karinių veiksmų prieš Talibaną, atsisakantį išduoti Saudo Arabijos ekstremistą Osamą bin Ladeną, pagrindinį įtariamąjį dėl rugsėjo 11 dienos neregėto masto teroristinių išpuolių Niujorke ir Vašingtone.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.