aA
Nušalinto Afganistano prezidento Burhanuddino Rabbani atstovas spaudai šeštadienį paragino Jungtines Valstijas prisiminti, kad opozicijos kova su Talibanu buvo "Afganistano žmonių kova".
Afganistan
Nors opozicija ir tebesiekia užsitikrinti Amerikos karinę paramą kovojant su fundamentalistiniu talibų režimu, ji nekovoja dėl Jungtinių Valstijų interesų, pažymėjo B.Rabbani atstovas spaudai.

"Puolimui mes pradėjome rengtis dar prieš tai, kai JAV buvo įvykdyti teroro aktai", - sakė Sayedas Najeebas Hashimi (Sajedas Nadžibas Hašimis), pridūręs, kad "mes turime savo strategiją". Opozicinis Afganistano Šiaurės aljansas kontroliuoja maždaug 10 proc. šalies, kurią nuo 1996 metų valdo Talibanas.

Šiaurės aljansas ne kartą yra kreipęsis į Jungtines Valstijas su prašymu paremti jo kovą su talibais, tačiau jis labai jautriai reaguoja į kritiką, kad opozicija tampa Amerikos marionete.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.