aA
Vienas Libano advokatas ėmė kovoti už tai, kad būtų pakeistas vaizdingo kalnų kaimelio Šarono pavadinimas, nenorėdamas, kad jis turėtų ką nors bendra su Izraelio ministru pirmininku Arieliu Šaronu, kurį arabai laiko karo nusikaltėliu.
A.Sharonas
A.Sharonas
"Šis vardas tapo nusikaltimo, teroro ir arabų kraujo praliejimo sinonimu, - sakoma advokato Majo Chansos laiške Libano vidaus reikalų ministerijai, kurio kopija penktadienį buvo išdalyta ir tarptautinėms žiniasklaidos priemonėms. - "Dievas apdovanojo Šarono kaimelį grožiu, tyrumu ir malonumi; jis neturėtų taip vadintis".

Arabai laiko A.Šaroną atsakingu už šimtų palestiniečių mirtį, kuriuos Beiruto pabėgėlių stovyklose 1982 metais po Izraelio invazijos į Libaną išžudė proizraelietiški kovotojai.

A.Šaronas tuo metu ėjo Izraelio gynybos ministro pareigas. Vėliau per Izraelio tyrimą buvo nustatyta, kad jis buvo netiesiogiai atsakingas už skerdynes, o vienas Belgijos teismas šiuo metu svarsto, ar patenkinti prašymą užvesti A.Šaronui dėl šių žudynių bylą dėl nusikaltimų žmogiškumui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.