aA
Milijonai britų penktadienį iškeitė savo kostiumus ir mokyklines uniformas į džinsus, norėdami paremti genetiškai perduodamomis ligomis sergančius vaikus.
"Levi's" džinsai
Anot akcijos organizatorių, daugiau kaip 2 mln. moksleivių, 500 tūkst. firmų darbuotojų ir kelios dešimtys privačių asmenų prisijungė prie labdaros akcijos, kurios tikslas - surinkti pinigų genetiškai perduodamų ligų tyrimams.

Penktadienį britai galėjo darbe ar mokykloje pasirodyti su džinsais, prieš tai sumokėję vieną svarą. Akcijoje, kurią globojo popžvaigždė Robbie Williamsas ir merginų grupė iš Liverpulio "Atomic Kitten", dalyvavo pusė visų pradinių mokyklų mokinių ir 80 proc. aukštesniųjų klasių moksleivių.

Organizatoriai tikisi, kad per "džinsų dieną" pavyks surinkti mažiausiai 2,5 mln., o gal net 3 mln. svarų.

Panašios akcijos Didžiojoje Britanijoje vyksta jau šeštus metus iš eilės, o surinktos lėšos yra skiriamos penkioms labdaros organizacijoms.

Nustatyta iš viso apie 4 tūkst. atpažįstamų genetinių sutrikimų, paveikiančių vaikus. Didžiojoje Britanijoje kas trisdešimtas kūdikis gimsta su genetiškai paveldėtomis ligomis arba apsigimimais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.