aA
Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontrolierę Gražiną Imbrasienę sukrėtė padėtis Čiobiškio specialiuose vaikų auklėjimo ir globos namuose. Pasak pranešimo spaudai, kontrolierei šiuose namuose į akis krito "antisanitarinės sąlygos, muštro režimas, auklėtojų smurtas prieš vaikus, už menkus nusikaltimus taikomos karcerio bausmės".
"Nubaustieji maitinami duona su vandeniu", - teigiama kontrolierės pranešime.

Be to, kontrolierė atkreipė dėmesį, kad nusikaltusieji, sergantys psichinėmis ligomis, laikomi bendrai su sveikais vaikas, taip pat neatskirti sunkius ir lengvus nusikaltimus įvykdę vaikai.

"Vaikai skundžiasi, kad jiems neleidžiama susitikti su tėvais, vaikų laiškai cenzūruojami ar net sunaikinami. Šios įstaigos globotiniai mušami, verčiami daug dirbti. Neaišku ir kaip skirstoma labdara: vaikai blogai aprengti ir apauti", - teigiama pareiškime.

Čiobiškio specialiuosiuose vaikų ir auklėjimo namuose gyvena 47 vaikai, kuriems tenka 63 auklėtojai, pedagogai ir aptarnaujantys darbuotojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.