aA
Izraelio tankai penktadienį surengė reidą palestiniečių teritorijoje Hebrone Vakarų Krante, užėmė pozicijas ir nukovė mažiausiai penkis palestiniečius, pranešė Izraelio armija ir pasakojo liudininkai.
Israel
Reidas palestiniečių valdomame Abu Sneinehe, esančiame greta šio padalyto biblinio miesto žydų kvartalų, įvykdytas dvi dienos po palestiniečių šaudymo į tūkstančių žydų maldininkų minią, per kurį buvo sužeisti du izraeliečiai.

"Reuters" korespondentas iš įvykio vietos pranešė, kad naktį į Abu Sneinehą ir gretimus kvartalus įsiveržė maždaug 50 tankų bei šarvuočių, kuriuos lydėjo kita karinė technika.

Kilus susišaudymui buvo nukauti penki ir sužeisti 45 palestiniečiai. Izraelio pajėgos griovė ir apšaudė palestiniečių pastatus, o kareiviai įsiveržė į 15 namų, išvarė jų gyventojus ir užėmė pozicijas ant stogų.

Izraelis Hebrono dalį palestiniečių savivaldai atidavė 1997 metais pagal laikinus taikos susitarimus. Šiame mieste, kuriame per metus trunkantį palestiniečių sukilimą nesiliauja smurtas, tarp 120 tūkst. palestiniečių gyvena 400 žydų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.