aA
Bendrovės „AOL Time Warner“ padalinys „Mirabilis“ išleido naują bandomąją programos ICQ „alfa“ versiją. 2001b reiškia, kad ankstesnė programos versija nebus išleista, o taip ir liks bandomoji 2000a. Žodelis „alfa“ reiškia, jog programa gali veikti su klaidomis. Taip teigiama ir oficialiame kūrėjų tinklapyje. Jie taip pat neprisiima atsakomybės dėl iškilusių problemų naudojant ICQ.
ICQ
2001b versijoje truputį pakeista programos išvaizda, yra kelios naujos funkcijos. Pakeistas įdiegimo procesas – vartotojas iš ICQ tinklapio gali atsisiųsti 230 Kb dydžio įdiegimo bylą, kurią paleidus, galima pasirinkti norimus įdiegti komponentus. Po to visi reikalingi komponentai atsiunčiami iš interneto. Panaši įdiegimo sistema naudojama ir kitame AOL gaminyje – interneto naršyklėje „Netscape 6“. Pagrindinis ICQ įdiegimo modulis sumažėjo ir dabar užima ne 6 Mb, o 3,4 Mb. Programa taip pat sparčiau veikia.

Pagrindinė programos naujiena – galimybė išsisaugoti kontaktų sąrašą ICQ tarnybinėje stotyje. Taip pat neturėtų kilti problemų norint pasinaudoti ICQ kito asmens kompiuteryje. Kita „alfa“ versijos naujiena turėtų nepatikti muzikos įrašų kompanijoms, besibylinėjančioms su įvairių keitimosi muzika programų gamintojais. Naujojoje ICQ versijoje yra galimybė keisti bylomis. Pagrindiniame ICQ kataloge yra pakatalogis „Shared Files“, į kurį vartotojas gali sudėti bet kokias norimas bylas ir jas galės atsisiųsti visi kontaktų sąraše esantys asmenys. Tokių asmenų gali būti labai daug, todėl dabar specialistai laukia muzikos bendrovių atsakymo į šią naujovę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.