aA
Trečiadienio vakarą Vilniaus čigonų tabore Narkotikų kontrolės skyriaus (NKS) pareigūnai pas 21 metų A.B. aptiko 1,2 kg smulkintų aguonų. Kibiras su paruoštomis parduoti narkotinėmis medžiagomis stovėjo atviroje kambario vietoje.
Kvaišalų prekyba įtariama A.B. buvo apklausta. Kai čigonė parodė pareigūnams medicinos pažymą, jog jai, 4 mėnesius nėščiai, gresia persileidimas, teisėsaugininkams neliko nieko kita, kaip tik paleisti moterį. NKS pareigūnai mano, kad ji nepradings. Tikėtina, jog A.B. ir toliau pardavinės narkotikus.

NKS duomenimis, pagrindinis Vilniaus tabore gyvenančių žmonių pragyvenimo šaltinis - prekyba kvaišalais, todėl vargu ar jie atsisakys šio nelegalaus verslo. Į taborą atvažiavusiems narkomanams siūloma įsigyti narkotikų ruošinio - smulkintų aguonų arba jau pagaminto aguonų ekstrakto, vadinamo "šyrke". Už kubinį centimetrą "šyrkės" prašoma 10 Lt.

Pareigūnai, atvažiavę į čigonų gyvenamą S.Dariaus ir S.Girėno gatvę, dažniausiai randa tik drėgną žemę - toje vietoje prieš kelias minutes buvo išpiltas aguonų ekstraktas. Reidus į taborą policininkai vadina priemone naikinti narkotikus.

Kibirą aguonų pareigūnai spėjo rasti, nes gavę informacijos, kad A.B. prekiauja kvaišalais, iš karto nuėjo į jos namus. Čigonei iškelta baudžiamoji byla turėtų pasiekti teismą po kelių mėnesių, tad moteris gali būti nuteista dar iki gimdymo.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"