aA
LNDP pirmininkas, euroskeptikas Rimantas Smetona sakė BNS, jog partijos atstovai kandidatuos 11 vienmandačių apygardų. Pats R. Smetona savo kandidatūrą kels Ukmergėje.

Daugiamandatėse apygardose NDP yra sudariusi neformalią "Tautos fronto" koaliciją su Lietuvos laisvės lyga (LLL) ir Tautininkų sąjungą. Bendras šių partijų sąrašas bus registruotas pastarosios partijos vardu, nes koalicijoms reikia įveikti aukštesnį barjerą, norint gauti balsus pagal proporcinę rinkimų sistemą.

Įstatymai numato, kad partijos turi įveikti 5 proc., o koalicijos - 7 proc. barjerą.

Pasak R. Smetonos, pirmąją "Tautos fronto" sąrašo poziciją užims LLL lyderis Antanas Terleckas, antrąją - R. Smetona, trečiąją - tautininkų pirmininkas Gediminas Sakalninkas, toliau profesorius, nacionaldemokratas Edmundas Stancikas ir tautininkas Antanas Stancevičius.

Iš viso į bendrą sąrašą, kuriame bus apie 70 kandidatų, NDP deleguos 15 savo atstovų.

R. Smetonos teigimu, "Tautos fronto" sąrašas Vyriausiojoje rinkimų komisijoje greičiausiai bus įregistruotas antradienį.

Trys "Tautos fronto" bloko partijos taip pat veda derybas su Kazio Bobelio vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga (KDS) dėl bendradarbiavimo Seimo rinkimuose. Penktadienį vykęs susitikimas baigėsi be rezultatų, bet sutarta derybas tęsti.

"Tautos frontui" ir KDS nepavyksta susitarti dėl pirmojo sąrašo dešimtuko vietų pasidalijimo, todėl neatmetama galimybė, jog blokas ir Krikščionių demokratų sąjunga savo sąrašus įregistruos atskirai, tačiau tęs derybas dėl jų sujungimo iki pareiškinių dokumentų įregistravimo pabaigos. Pareiškiniai dokumentai registruojami iki rugsėjo 4 dienos 17 valandos.

NDS tarybos posėdyje šeštadienį taip pat buvo priimta LNDP rinkimų į Seimą deklaracija, kurioje pristatyta partijos rinkimų strategija.

Deklaracijoje teigiama, kad "artimiausias ir svarbiausias naujosios Lietuvos valdžios uždavinys - sustabdžius valstybės griūtį, pradėti sparčią krašto ūkio plėtrą".

"Spartesni ekonomikos augimo tempai bus įmanomi tikrai įvykdžius radikalias teisėtvarkos, valstybės valdymo ir savivaldos reformas", sakoma dokumente.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.