aA
JAV ir jų sąjungininkių karinė operacija "Patvari laisvė" prieš teroristus Afganistane prasidės ne anksčiau kaip spalio 10 dieną: mano kariniai ekspertai.
U.S. Navy aircraft
Pasak jų, tai rodo tas faktas, kad visus pasirengimus Pakistane priimti humanitarinius krovinius iš įvairių tarptautinių organizacijų ir valstybių, taip pat spręsti klausimus, susijusius su pabėgėlių priėmimu, planuojama užbaigti būtent iki to laiko.

"Be to, Amerikos atstovai Islamabade neoficialiai rekomenduoja šalims, turinčioms Pakistane savo užsienio įstaigas, iš dalies evakuoti darbuotojus ir jų šeimų narius taip pat iki spalio 10 dienos", - sakė ketvirtadienį vienas diplomatų.

Jis taip pat pažymėjo, kad iki to laiko JAV gynybos ministras Donaldas Rumsfeldas planuoja užbaigti savo kelionę po Artimųjų Rytų ir Vidurinės Azijos šalis. Pentagono vadovas, kaip manoma, aplankys Amerikos karines dalis, dislokuotas Omane ir Saudo Arabijoje ir patikrins, kaip jos pasirengusios operacijai.

Tuo tarpu, karinių šaltinių Persijos įlankoje duomenimis, JAV ir jų sąjungininkai didina kariuomenės grupuotes įlankos zonoje ir Diego Garsijos aviacijos bazėje (Indijos vandenyno Čagoso salyne). Nuo rugsėjo 15 dienos į regioną perkelti maždaug 4 tūkst. Amerikos kareivių ir atgabenta daugiau kaip 2 tūkst. tonų krovinių. Drauge amerikiečiai smarkiai didina grupuotę ir Diego Garsijos aviacijos bazėje.

Ekspertų vertinimais, šiuo metu iš viso JAV ir jų sąjungininkių grupuotę Persijos įlankoje sudaro maždaug 340 kovos lėktuvų ir daugiau kaip 40 kovos bei povandeninių laivų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.