aA
Lenkijos muitininkai Lietuvos ir Lenkijos pasienyje esančiame Kalvarijos - Budzisko pasienio poste sulaikė dar vieną stambią cigarečių kontrabandą.
Lenkijos Vyriausiosios muitų valdybos spaudos biuras BNS informavo, kad šios savaitės pradžioje iš Estijos į Vokietiją vykusiame sunkvežimyje, kurį vairavo Lietuvos pilietis, buvo aptikta beveik pustrečio milijono vienetų cigarečių, kurių vertė - apie vienas milijonas zlotų (beveik 1 mln. litų).

Cigaretės buvo paslėptos tarp vežamų lentų.

Tik ketvirtadienį Lenkijos muitininkai baigė skaičiuoti kontrabandines cigaretes, kurias rugsėjo 28 dieną aptiko dviejuose sunkvežimiuose.

Juos vairavo Latvijos piliečiai. Sunkvežimių grindyse įrengtose slėptuvėse rasta apie 20 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė - apie 2 mln. zlotų.

Lenkijos muitininkų duomenimis, Kalvarijos-Budzisko pasienio perėja tapo vienu svarbiausių cigarečių kontrabandos kelių iš Baltijos šalių. Vos ne kiekvieną mėnesį Lietuvos ir Latvijos piliečių vairuojamuose sunkvežimiuose randamos didelės kontrabandinių cigarečių siuntos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.