aA
Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kritikuoja Vyriausybės nuo kitų metų sausio 1-sios įvedamą "moksleivio krepšelį", nenumatantį pedagogų algų padidinimo.
Money
Profsąjungos pirmininkas Aleksas Bružas peikia, kad formuojant krepšelį, nebuvo atsižvelgta į visus mokytojų atliekamus darbus, o mokama tik už pamokų valandas.

A.Bružo skaičiavimu, vidutiniškai už 18 darbo valandų per savaitę atlygį gaunantys pedagogai realiai dirba maždaug po 60-80 valandų.

Diskusija dėl "moksleivio krepšelio" trūkumų kilo ketvirtadienį Vilniuje surengtoje konferencijoje "Švietimo reformos spindesys ir skurdas susiveržus diržus". Į ją beveik 1000 pedagogų ir švietimo sistemos vadovų susirinko spalio 5-ąją pažymimos tarptautinės Mokytojo dienos proga.

Pedagogų profsąjungų vadovas suskaičiavo, kad pagal atliekamus darbus mokytojas turėtų gauti maždaug 1350 litų atlyginimą, "jei jau krašto apsaugos vairuotojui mokama 1200 litų".

Šiuo metu vidutinis mokytojo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, yra 1200 litų.

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius žurnalistams sakė, kad "moksleivio krepšelis" ir neturėjo padidinti mokytojų atlyginimų, nes jie "kils tik tada, kai gerės valstybės galimybės".

"Svarbiausia - kad tie atlyginimai nebevėluos",- teigė ministras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.