aA
Osama bin Ladenas prieš pat rugsėjo 11-ąją perspėjo savo šalininkus dėl "didelės operacijos" prieš Jungtines Valstijas, todėl neabejotina, kad jis yra susijęs su šiomis teroristų atakomis, ketvirtadienį paskelbė Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas.
Osama bin Laden
"Prieš pat rugsėjo 11-ąją Bin Ladenas savo šalininkams sakė, kad rengia didelę operaciją prieš Jungtines Valstijas", - sakė T.Blairas neeilinėje parlamento sesijoje.

"Tam tikri žmonės dėl rugsėjo 11-ąją ar panašiu laiku numatytų veiksmų buvo perspėti grįžti į Afganistaną", - tęsė premjeras.

"Bet visų svarbiausia, kad vienas artimiausių Bin Ladeno leitenantų yra aiškiai pasakęs, jos padėjo planuoti rugsėjo 11-osios atakas ir pripažino, kad su tuo susijusi organizacija "al-Qaeda" ("Bazė")", - sakė jis.

Pasak T.Blairo, nustatyta, kad mažiausiai trys lėktuvų pagrobėjai, įvykdę neregėto masto išpuolius Niujorke bei Vašingtone, buvo susiję su O.bin Ladenu, be to, vienas pagrobėjas vaidino svarbų vaidmenį rengiant dviejų JAV ambasadų Afrikoje sprogdinimus 1998 metais ir praėjusių metų išpuolį prieš JAV eskadrinį minininką "USS Cole".

Didžiosios Britanijos premjeras pridūrė, kad yra ir "labiau tiesioginių" įrodymų, tačiau jų negalima paskelbti, nes juos pateikė žvalgyba ir kiti delikatūs šaltiniai.

"Aš pats ir kiti su visa informacija susipažinę vyriausybės ministrai nė kiek neabejojame, kad už rugsėjo 11-osios atakas atsakingas Bin Ladenas ir jo tinklas", - pabrėžė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.