aA
Sekmadienį internete išplatinta vaizdajuostė, kurioje Kennethas Bigley paskutinį kartą kreipėsi į Didžiosios Britanijos vyriausybę ir savo pagrobėjus.
Kenneth Bigley
Kenneth Bigley
© AFP/Scanpix
"Aš ir vėl, pone Blairai, kreipiuosi į jus ir jūsų vyriausybę galbūt paskutinę savo gyvenimo minutę. Aš nesu niekuo ypatingas. Esu paprastas žmogus, ir tik noriu gyventi paprastą gyvenimą su savo šeima", - girdėti sakant 62 metų britų inžinierių prieš tai, kai kaukėmis veidus prisidengę islamistai jį nukirsdino.

Prieš teroristams nužudant įkaitu Irake laikytą britą, jis buvo pabėgęs, šeštadienį pranešė sukilėlių šaltiniai.

Jų teigimu, K. Bigley pasprukti padėjo vienas iš pagrobėjų, tačiau vėliau jis buvo sugautas Bagdado pietvakariuose. Tame pačiame mieste jam buvo nukirsta galva, teigia vienas iš šaltinių, pridurdamas, kad jam taip ir nepavyko nusigauti iki pagrindinės miesto gatvės. Britų įkaitui pabėgti padėjusio maištininko likimas nežinomas.

Didžiosios Britanijos vyriausybė, atsisakiusi derėtis su pagrobėjais dėl britų įkaito išlaisvinimo net nužudžius du su K. Bigley įkaitais laikytus amerikiečius, penktadienį pranešė, kad likus kelioms dienoms iki K. Bigley nužudymo ji buvo užmezgusi slaptus kontaktus su pagrobėjais.

Dar penktadienį vienas korespondentas teigė matęs vaizdajuostę, kurioje 62 metų K. Bigley prieš pagrobėjams nukertant jam galvą kupinas nevilties paskutinį kartą prašė teroristų palikti jį gyvą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.