aA
Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pareiškė, kad "Vieningoji Rusija" turi greitai reaguoti į piliečių problemas, taip pat kovoti su korupcija, nekreipti dėmesio į štampus.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© AFP/Scanpix

"Pirma, nereikia kreipti dėmesio į štampus. Jūs žinote, kad štampai yra ne konkrečiai politinės partijos - štai sakoma, kad valdžios partija - tai partija, susijusi su vogimu, su korupcija. Jeigu prisiminsime sovietmetį - kas tada buvo valdžioje? Jie visi buvo vadinami vagimis ir korupcionieriais", - pareiškė V.Putinas per susitikimą su partijos "Vieningoji Rusija" pirmininko visuomeninių priimamųjų vadovais.

Dešimtajame dešimtmetyje, pažymėjo jis, vyko tas pats. "Tai ne konkrečios politinės jėgos štampai - tai valdžios štampai. Bet svarbu, kiek veikianti valdžia pajėgia kovoti su šiais neigiamais reiškiniais. O ji privalo tai daryti", - pabrėžė premjeras.

Jis pareiškė, kad valdžia turi kovoti su tokiomis apraiškomis ir visoje visuomenėje, "ir pačioje savyje".

V.Putinas mano, kad tiesiogiai bendraujant su žmonėmis per visuomeninius priimamuosius galima jautriau reaguoti į esamus trūkumus ir gyvenime, ir valdžios struktūrose.

"Pirma, reikia kuo jautriau tiesiogiai reaguoti į viską, kas susiję su įstatymais numatytų piliečių teisių pažeidimu. V.Putinas mano, kad jeigu žmonės pas jus atėjo, dažniausiai, žinoma, kreipiasi dėl gyvenimiškų problemų - būstų, pensijų, socialinėje srityje - tai suprantama. Bet ten, kur jūs matote, kad tiesiogiai pažeistos piliečių teisės, reaguoti reikia ir jautriai, ir žaibiškai", - pabrėžė premjeras.

Be to, pridūrė V.Putinas, negalima taikstytis su korupcijos apraiškomis. "Reikia su tuo kuo aktyviausiai kovoti", - sakė vyriausybės vadovas.

Pasak V.Putino, šioje kovoje reikia išnaudoti visas galimybes - ir oficialias, ir neoficialias.

"Štai mes dažnai žiniasklaidos priemones kritikuojame, ir yra už ką, nes jos taip pat mūsų visuomenės dalis ir ten viduje taip pat yra tokių pačių ydų, kaip ir visose kitose srityse, bet kovoje su korupcijos apraiškomis, su kitomis neigiamomis apraiškomis reikia ir žiniasklaidos priemones įtraukti ir nesivaržyti tiesiogiai su jomis dirbti", - sakė V.Putinas.

"Vieningosios Rusijos" nuostoliai buvo neišvengiami, sako V.Putinas

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pareiškė, kad "Vieningosios Rusijos" nuostoliai pagal rinkimų į Valstybės Dūmą rezultatus susiję su tuo, kad partija kelerius metus neša atsakomybės už padėtį šalyje naštą.

"Taip, yra nuostolių, jie ir neišvengiami. Jie neišvengiami bet kuriai politinei jėgai, juo labiau tai, kuri neša atsakomybės už padėtį šalyje naštą jau ne vienerius metus", - pareiškė V.Putinas antradienį per susitikimą su partijos "Vieningoji Rusija" pirmininko visuomeninių priimamųjų vadovais.

Drauge jis pažymėjo, kad "Vieningoji Rusija" gavo stabilią daugumą Valstybės Dūmoje.

"Esant dabartinėms sąlygoms, rezultatas geras. Mes su jumis matome ir žinome, kas vyksta, taip mums atrodė visiškai neseniai, šalyse, kuriose kur kas stabilesnė ekonomika ir socialinė sfera, milijonai žmonių į gatves išeina", - sakė premjeras.

Jis priminė, kad net krizės laikotarpiu buvo nuolat didinamos pensijos ir socialinės pašalpos, o nedarbo lygis sumažintas iki minimumo.

Prognozuoja svarbius pokyčius vyriausybėje po prezidento rinkimų

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas mano, kad po prezidento rinkimų bus padaryta svarbių pakeitimų vyriausybėje ir dėl gubernatorių.

"Kitas etapas po prezidento rinkimų - vyriausybės sudarymas. Žinoma, bus smarkiai atnaujintas vyriausybės personalas, po to vyks gubernatorių korpuso atnaujinimai", - sakė V.Putinas per susitikimą su savo visuomeninių priimamųjų atstovais antradienį.

Drauge jis pabrėžė, kad šioje srityje reikia veikti atidžiai. "Negalima piktnaudžiauti atnaujinimo teiginiu, sunaikinti personalo branduolį, atsisakyti profesionalų", - pabrėžė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.