aA
Gelbėtojai sekmadienį tęsė keturių be žinios dingusių žmonių paiešką po galingo uragano, nusiaubusio rajonus apie Tokiją ir centrinę Japoniją ir nusinešusio penkių žmonių gyvybes. Dar 44 žmonės, stichijai siautėjant, buvo sužeisti.
Uraganas "Ma-on" šeštadienį užgriuvo Tokiją
Uraganas
© Reuters/Scanpix
Uraganas "Ma-on" šeštadienį užgriuvo Japonijos sostinę smarkiomis liūtimis ir galingais vėjo gūsiais, kuriuose vėjo greitis šeštadienį siekė net 144 km/h. Vėliau vėjas kiek susilpnėjo, o tropinė audra patraukė Ramiojo vandenyno platybių link.

Ši audra, viena stipriausių per pastarąjį dešimtmetį, paliko ilgą nuolaužų, žemės nuošliaužų, namų griuvėsių ir užtvindytų gatvių pėdsaką.

Tūkstančiai gyventojų Ramiojo vandenyno pakrantėje buvo priversti palikti namus. Tai jau devintas kartas šį sezoną, kai virš Japonijos salyno praūžė milžiniškos galios tropinė audra.

Visuomeninis transportas audros siaubiamuose rajonuose nutraukė darbą. Teko atšaukti ir kvalifikacinius Japonijos "Formules 1 Didžiojo prizo" važiavimus šeštadienį.

Tarp žuvusiųjų yra 55 metų vyras, patekęs po purvo nuošliauža Kanagavos provincijoje, bei vairuotojas, kuris žuvo ant jo užvirtus elektros stulpui.

Per audras Japonijoje šiais metais jau žuvo 80 žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.