aA
Naujame Seime greičiausiai bus daug politikos naujokų, mano Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Tokią prognozę jis išreiškė sekmadienį po balsavimo Vilniaus Fabijoniškių rinkimų apylinkėje.
Seimo rinkimuose balsuoja Artūras Paulauskas
Seimo rinkimuose balsuoja Artūras Paulauskas
© ELTA
"Juokaujama, kad geriausiai tai žino buhalteriai. Mūsų buhalterės yra paskaičiavusios, kad ateis maždaug šimtas naujų žmonių", - tvirtino Seimo pirmininkas.

A. Paulauskas prisipažino nesitikįs greitų permainų, kad ir kas laimėtų rinkimus, bet išreiškė viltį, jog gyvenimas tolydžio gerės. "Keturiolika metų kuriame Lietuvą. Pasikeitimas ateina ne iš karto, bet galvoju, kad po ketverių metų mes tvirčiau jausimės, tvirčiau stovėsime ant kojų, bus mažesnė socialinė diferenciacija, galbūt bus mažiau piktų žmonių, galbūt daugiau žmonių bus susiradę darbą, bus didesnės pensijos", - svarstė Seimo vadovas.

Pats Naujosios sąjungos pirmininkas kandidatuoja Fabijoniškių vienmandatėje rinkimų apygardoje. Politikas patikino esąs pasirengęs dirbti Seime ir kaip paprastas parlamentaras. "Esu pasiruošęs dirbti ne kaip Seimo pirmininkas. Nebūčiau kandidatavęs, jei nebūčiau apsvarstęs visų galimybių, - kalbėjo A. Paulauskas. - Manau, kad bus net lengviau, jei neslėgs Seimo pirmininko pareigų našta".

Balsuoti parlamento vadovas atvyko kartu su žmona Jolanta Paulauskiene. Paklaustas, už ką atidavė savo balsą, jis atsakė lakoniškai: "Nesunku atspėti, už ką".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.