aA
Sekmadienį Bagdade šalia Naftos ministerijos ir Policijos akademijos mirtininkui susprogdinus automobilį, žuvo 17 žmonių, pranešė ministerijos atstovas spaudai. "Sprogimas greičiausiai nugriaudėjo pirma laiko, priešais akademiją esančioje sankryžoje. Dauguma žuvusiųjų, tarp jų septynios moterys, buvo atsitiktinės praeivės", - sakė vienas pareigūnas.
Sprogimas, ugnis, liepsna
Sprogimas, ugnis, liepsna
© Corbis/Scanpix
Anksčiau buvo pranešta, kad vienoje svarbiausių Bagdado gatvių - Palestinos, esančios netoli Irako naftos ministerijos, galėjo sprogti raketa. Sprogimas esą suniokojo mažiausiai du automobilius ir išrausė didžiulę duobę.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad per šį sprogimą žuvo šeši žmonės.

Kitam savižudžiui susprogdinus automobilį prie Kultūros ministerijos Irako sostinės rytuose, buvo sužeistas vienas Amerikos kareivis ir du irakiečiai. JAV kariškių nuomone, sukilėliai taikėsi į amerikiečių konvojų.

Šie išpuoliai įvyko likus kelioms valandoms iki JAV gynybos sekretoriaus Donaldo Rumsfeldo atvykimo į Bagdadą, kur numatytos jo derybos su Amerikos karinės vadovybės atstovais ir JAV ambasadoriumi Johnu Negroponte'u.

D.Rumsfeldas ketina susitikti ir su kai kuriais Irako vyriausybės nariais.

Gynybos sekretorius į Iraką atskrido sekmadienį. Prieš vykdamas į Bagdadą jis apsilankė jūros pėstininkų karinėje aviacijos bazėje, esančioje netoli Hadisos miesto, kurį nuo sostinės skiria maždaug 200 kilometrų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.