aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas trečiadienį antrą kartą po rugsėjo 11-osios teroro apsilankęs Niujorke mokiniams pažadėjo, kad jų svajonės vis dar gali išsipildyti, o įtakingiausiems verslininkams pareiškė, kad šalies ekonomika atsigaus.
G.W.Bushas prie griuvėsių
Su pradinės mokyklos mokiniais prezidentas kalbėjo apie miestą ištikusią nelaimę, sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris. "Vaikams tai labai slogūs išgyvenimai. Prezidentas labai dėl to susirūpinęs", - sakė jis.

"Uoliai mokykitės, nes jei šioje šalyje sunkiai dirbi, gali įgyvendinti savo svajones", - moksleiviams netoli Pasaulio prekybos centro griuvėsių sakė prezidentas.

G.W.Bushas dalyvavo patriotizmo ugdymo pamokoje ir sakinį "Aš myliu Ameriką..." užbaigė parašydamas: "...nes myliu laisvę". Užbaigtą ir prezidento pasirašytą sakinį visi vaikai perskaitė balsu.

Girdamas "labai didvyriškus" mokytojus G.W.Bushas vaikams švelniu balsu pasakė: "Jei nerimaujate dėl to, kas įvyko Pasaulio prekybos centre, jie gali jums padėti".

Prieš susitikimą su moksleiviais prezidentas kalbėjosi su 30-čia įtakingiausių verslininkų iš tokių kompanijų, kaip "Coca-Cola", "American Express" ir "General Motors", šiuo savo pasitarimu stengdamasis nuraminti amerikiečius dėl sušlubavusios ekonomikos perspektyvų.

G.W.Bushas paragino įstatymų leidėjus "kaip įmanoma greičiau" patvirtinti naują iki 75 mlrd. JAV dolerių vertės skatinimo projektą ir sakė norįs, kad investicijoms paskatinti būtų leidžiami pinigai bei dar labiau mažinami mokesčiai ir kad būtų suteikta pagalba darboviečių netekusiems žmonėms.

"Mes visi pripažįstame, kad rugsėjo 11-osios įvykiai sukrėtė mūsų ekonomiką taip, kaip sukrėtė ir mūsų nacijos sąmonę", - sakė prezidentas ir tvirtino, kad imamasi priemonių ekonomikai atgaivinti. Prieš grįždamas į Vašingtoną prezidentas taip pat papietavo su Niujorko meru Rudolphu Giuliani.

Pirmą kartą po Ameriką sukrėtusių rugsėjo įvykių, kai teroristų pagrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centro dangoraižius, G.W.Bushas Niujorke apsilankė rugsėjo 14-ąją, praėjus trims dienoms po tragedijos. Tada jis apžiūrėjo dangoraižių griuvėsius ir susitiko su katastrofos vietoje dirbusiais gelbėtojais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.