aA
Lietuvos televizija gali netekti dviejų geriausių savo žinių vedėjų - Eglės Bučelytės ir Roko Petkevičiaus. Jie nenori sutikti su Lietuvos televizijos naujienų (LTN) direkcijos siūlymu nuo rugsėjo 15 d. pereiti į laidą "Labas rytas". Kol kas žurnalistai dirba kaip ir anksčiau bei svarsto galimybes pakeisti darbo vietas pačioje LRT arba išeiti į komercines televizijas.
"Lietuvos televizijos struktūros pakeitimai liečia ir LTN tarnybą, - LŽ sakė LTN direktorė Aurelija Arlauskienė. - Vietoj 81 darbuotojo pas mus turi likti 66. Kai kuriems žmonėms išėjus tenka perstumdyti kėdes. Todėl E.Bučelytei ir R.Petkevičiui, dviem iš 10 žinių vedėjų LTN tarnyboje, pasiūlėme pereiti į "Labo ryto" laidą".

Rudenį iš eterio turėtų dingti viena "Labo ryto" vedėjų pora - Agnė Žekonytė ir Justinas Puluikis. Agnė žada vykti stažuotis į užsienį, o Justinas - pagal specialybę atsidėti vien režisūrai.

A.Arlauskienė pasakojo, kad ateityje pavakario žinias ir "Panoramą" pasiūlyta vesti Loretai Tarozaitei ir Gintarui Deksniui, žinias rusų kalba, kaip ir anksčiau, - Alai Asovskajai ir Olegui Kurdiukovui, "Vakaro žinias" - Daliui Žeimiui ir Dainiui Sabaliauskui.

Kodėl?

Kodėl būtent E.Bučelytei ir R.Petkevičiui liko "Labas rytas"? "Manau, jie šiai laidai labai tinka, - sakė A.Arlauskienė. - Tai komunikabilūs, mobilūs žmonės, turintys patirties. Žadame kelti ne tik "Panoramos", bet ir kitų žinių reitingus, o "Labo ryto" auditorija jau po truputį didėja. Bandome sustiprinti šios laidos poziciją".

Pasak LTN direktorės, atsisakyti - laidų vedėjų teisė. "Mes nepažeidžiame jokių darbo sutarčių ar įstatymų, - sakė A.Arlauskienė. - Juk jie nėra "įmūryti" į "Panoramą". Dėl televizijos reorganizavimo laidų vedėjams tiesiog siūlome iš vienos pozicijos pereiti į kitą".

Nepanorėjus E.Bučelytei ir R.Petkevičiui vesti "Labo ryto", pasak A.Arlauskienės, LTN jiems gali pasiūlyti reporterių ar dienos redaktorių darbus, bet už juos mažiau mokama. Beje, sutikus keisti darbą ir dienos režimą, vedėjų atlyginimas nepadidėtų. "Bet visa tai - mūsų darbo reikalai, - sakė LTN direktorė. - Jeigu jiems nepatiktų ar kas nors nesisektų, visą laiką galėtume kažką pakeisti - juk visi dirbame LTN".

A.Arlauskienė sutinka, kad siūlymas pereiti į "Labą rytą" laidų vedėjams buvo netikėtas. Jei tiksliau - R.Petkevičius jį išgirdo likus valandai iki "Panoramos".

Nedirbs I

Žurnalistas LŽ sakė, kad nuo šiol jis mąsto apie "kitus variantus". Kokius - tikslinti nenorėjo. "Esu gavęs ne vieną pasiūlymą, taip pat ir mūsų televizijoje, - prisipažino R.Petkevičius. - Galų gale man irgi buvo pasakyta, jog sprendimas perkelti mus į "Labą rytą" - negalutinis".

Žurnalistui keisčiausia, kad jis neišgirdo tokio LTN vadovybės sprendimo argumentų. "Dėl mano darbo jokių pretenzijų nebuvo, netgi atvirkščiai", - sakė R.Petkevičius. Jis patikino, jog "Labo ryto" laidoje tikrai nedirbs: "Nesu rytinis žmogus. Dirbti ryto laidoje man būtų savęs prievartavimas".

Nedirbs II

E.Bučelytė LŽ irgi tvirtino "Labo ryto" laidoje nedirbsianti. "Galbūt dabar kalba tik mano emocijos, - sakė ji. - Per pusdienį negaliu nuspręsti, ką darysiu toliau. Reikia galvoti".

15 metų televizijoje dirbanti žurnalistė triūsė ir ryto, ir vakaro laidose, yra ragavusi reporterės duonos. "Esu "pelėda", negaliu anksti keltis, turiu mažą vaiką, kurį reikia išleisti į mokyklą, todėl rytinės laidos nevesiu, - sakė ji. - Manau, padariau klaidą kadaise neperėjusi dirbti į kitą televiziją".