aA
Korporacija “Itronix” praneša apie greitai rinką pasieksiantį nešiojamąjį kompiuterį, kuris bus apsaugotas ne tik nuo vandens ar vėjo, bet taip pat nuo vibracijos ir temperatūros poveikio. Modelis yra pavadintas “GoBook MAX”. Taip Amerikos mobiliųjų kompiuterių sistemų gamintojas “Itronic” dar kartą pabrėžia, jog savo kūdikiui parūpino didžiausią apsaugą.
GoBook Max
Kompiuteryje įmontuotas 700 MHz taktinio dažnio “Intel Pentium III” procesorius. “Saugioji” naujiena turi 128 MB operatyviosios atminties (kurią galima išplėsti iki 512 Mb) ir smūgiams atsparų 20 Gb talpos diskinį kaupiklį. Dirbant įrenginio temperatūra dėl aplinkos poveikio gali svyruoti tarp –30 laipsnių Celsijaus ir +60 laipsnių, aplinkos temperatūros ribos – nuo –55 laipsnių iki +75 laipsnių.

Nešiojamasis kompiuteris atlaiko 54 kritimus ant kieto paviršiaus iš 1 metro aukščio, o vandens nepraleidžiantis korpusas apsaugo nuo lietaus ir dulkių atšiauriomis oro sąlygomis. Specialiai sukurtas 5400 mAHr (miliampervalandžių) talpos ličio akumuliatorius leis ilgai naudotis kompiuteriu jo nekraunant. Ekrane vaizdas matysis net tiesiai į ekraną šviečiant kaitriai saulei. Ryšiui su išoriniu pasauliu gali būti naudojamas 56K modemas arba tinklo plokštė (10/100 Ethernet LAN). Ir nors “GoBook MAX” puikiai veiks net nerūpestingiems vartotojams, įsigyti mobilųjį kompiuterį sumanys ne kiekvienas: jo kaina siekia 6000 dolerių (24 tūkst. Lt).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.