aA
Penktadienį musulmonai kovotojai išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti nukirsdinamas įkaitas britas Kennethas Bigley. Tai pranešė žinių agentūros Reuters liudytojas. K.Bigley brolis penktadienį patvirtino, jog įkaitas britas nužudytas.
Kenneth Bigley
Kenneth Bigley
© AFP/Scanpix
K. Bigley vaizdo įraše matomas sakantis pareiškimą, už jo stovi šeši kovotojai. Vėliau vienas iš jų peiliu nupjauna brito galvą.

K. Bigley prieš pat nukirsdinimą buvo pasprukęs nuo savo pagrobėjų, šeštadienį pranešė šaltiniai iš sukilėlių aplinkos. Anot jų, padedamas vieno iš grobikų, K.Bigley sugebėjo pasprukti likus maždaug pusvalandžiui iki susidorojimo, tačiau netrukus vėl buvo sugautas ūkyje netoli Latifijos miesto, esančio į pietvakarius nuo Bagdado.

Vaizdajuostėje K. Bigley vilki oranžinius drabužius - tokius dėvi sulaikyti asmenys JAV kalėjimuose (įskaitant sulaikymo centrą Gvantaname (Kuboje).

Kovotojų šaltiniai iš maištininkų užimto miesto Faludžios anksčiau pranešė, kad K. Bigley buvo nužudytas ketvirtadienį popiet Latifijoje - sunitų musulmonų mieste į pietvakarius nuo Bagdado.

K. Bigley Irake įkaitu buvo paimtas rugsėjo 16 dieną. Kartu su juo pagrobti du amerikiečiai buvo nukirsdinti.

K. Bigley nužudyti grasino "Tavhido ir džihado grupuotė", kuriai vadovauja "Al Qaeda" sąjungininkas Abu Musabas Al-Zarqawis. Pagrobėjai reikalavo, kad JAV vadovaujamos pajėgos paleistų Irake nelaisvėje laikomas moteris. Vašingtonas teigia, jog nelaisvėje laikomos tik dvi irakietės, abi jos - aukšto rango ginklų srities mokslininkės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.