aA
Naktinis pasivažinėjimas Šiaulių gatvėmis Švedijos piliečiui 64 metų Alvarui Dangssonui kainavo 2500 litų. Greitai centrinėmis miesto gatvėmis lekiantį automobilį "Nissan Primera" patruliai pastebėjo trečiadienį apie 3 valandą nakties. Policininkai šį automobilį ėmė persekioti.
Prie "Saulininko" viešbučio mašina sustojo, o iš jos iššokęs vyriškis leidosi bėgti.

Pareigūnai bėglį sulaikė. Nuo sulaikytojo sklido alkoholio kvapas, todėl policininkai jį nusivežė į komisariatą, kur paprašė papūsti į alkotesterį. Nei lietuviškai, nei angliškai nekalbėjęs vyriškis mostais parodė to nedarysiąs.

Tada pareigūnai užsienietį girtumui nustatyti nuvežė į psichiatrijos ligoninę. Bet ir ten vyriškis atsisakė atlikti patikrinimo testą.

Angliškai nekalbantis užsienietis pareigūnams nepateikė ir jokių dokumentų. Manydami, kad šie dokumentai galėjo likti automobilyje, pareigūnai su pažeidėju nuvyko prie "Saulininko" viešbučio.

Čia pažeidėjas susistumdė su policininkais ir vienam patruliui, manoma, kad plienine laikrodžio apyrankės sagtimi, perrėžė dilbį. Sužalotam pareigūnui prireikė medikų pagalbos.

Pažeidėjas vėl buvo nuvežtas į policijos komisariatą. Čia striukės kišenėje buvo rasti ir asmens dokumentai. Pasak pareigūnų, įžūliai elgęsis švedas surimtėjo tik paryčiui, kai specialiai iškviesta anglų kalbos specialistė paaiškino, kas gresia už tokius nusižengimus.

Tada švedas prakalbo net ne angliškai, o lietuviškai ir puolė atsiprašinėti pareigūnų. Švedas buvo nubaustas 2500 litų bauda bei prarado teisę vairuoti transporto priemones Lietuvoje 2 metus. Iš A.Dangssono atimtas vairuotojo pažymėjimas į pažeidėjo tėvynę bus išsiųstas per Lietuvos užsienio reikalų ministeriją.

Ar A.Dangssonui bus keliama baudžiamoji byla dėl pasipriešinimo policijai, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūra turės nuspręsti per dešimt dienų. Manoma, kad apie šį sprendimą A.Dangssonas sužinos jau savo tėvynėje.

"Lietuvos rytas"