aA
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su Latvijos, Estijos ir Rusijos veterinarijos tarnybų specialistais nustatė, kad per Klaipėdos uostą į Rusiją mėginta įvežti nelegalią buivolieną iš Indijos.
Rusijos Federacijos veterinarijos tarnyba Lietuvos VMVT yra informavusi apie indiškos buivolienos eksporto į Rusiją draudimą. Buivolienos dviejų konteinerių siuntą (apie 57 t) bandyta įvežti iš Hamburgo (Vokietija) į Rusiją per Kaliningrado uostą. Tačiau jų neįleidus, siuntą į Rusiją bandyta gabenti per Lietuvos teritoriją.

Klaipėdos uoste, Malkų įlankos pasienio kontrolės punkte, Lietuvos muitinės pareigūnai ir pasienio veterinarijos posto inspektoriai atliko dviejų buivolienos konteinerių atitikties patikrinimą. Tikrinimo metu veterinarijos pažymėjimai nebuvo pateikti, o ženklinime nurodyta, kad mėsa yra pagaminta Belgijos patvirtintose mėsos įmonėse. Kilo įtarimas dėl buivolienos kilmės šalies.

Ši informacija buvo pateikta Europos Komisijos antisukčiavimo biurui (OLAF). Belgijos veterinarijos tarnyba, Lietuvos muitinės kriminalinė tarnyba ir Rusijos veterinarijos tarnyba vykdo tyrimą dėl mėsos atitikties. Nustatyta, kad buivoliena kilusi iš Indijos, o ne Belgijos, sakoma VMVT pranešime.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.