aA
Ketvirtadienį Kaune į pašto skyrių atėjusioms balsuoti trims vyresnio moterims ir 19-mečiui jaunuoliui po to teko aiškinis policijos nuovadoje. Apie 14 val. Žemuosiuose Šančiuose, Drobės g. 11 esančiame pašto skyriuje, pilietinę pareigą atlikusios moterys ir vaikinas iš Vaidoto rinkimų apylinkės komisijos pirmininko Algimanto Blaževičiaus paprašė atlygio už atiduotą balsą.
Rinkimai, rinkėjas - karikatūra
Rinkimai, rinkėjas - karikatūra
© DELFI
Pirmininkas pasiteiravo, už ką jos balsavo, ir gavo atsakymą, kad "už penktą numerį". Viena moteris jam aiškino, kad kažkas žadėjo, jog ji gausianti "ko norės". Kita moteris reikalavo žadėtų produktų. Pašto skyriuje minėtos rinkėjos ir rinkėjas buvo sulaikyti, vėliau nuvežti į policijos nuovadą.

Kaip Eltai sakė Šančių-Panemunės nuovados viršininkas Audrius Šakickas, 51, 54 ir 61 metų moterys bei 19-metis vaikinas policijos pareigūnams teisinosi, jog jiems niekas nieko nesiūlė, o tiesiog atėjo balsuoti. Sulaikytieji piktinosi, kad buvo pristatyti į nuovadą.

Asmenys, kurie galimai mėgino nupirkti rinkimų balsus, nebuvo išaiškinti. Pasak A. Šakicko, įvykis bus perduotas tirti Centro rinkimų apygardai.

Ketvirtadienį netoli minėto pašto skyriaus, prie prekybos centro "Šilas" įėjimo, žmonėms buvo dalijami polietileniniai maišeliai su Darbo partijos simbolika bei skrajutės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.