aA
Rusijos teisėsaugininkai ketvirtadienį prie Lietuvos ambasados Maskvoje sulaikė Lietuvos pilietį, kurio tarptautinė paieška buvo paskelbta prieš ketverius metus. Lietuvos ambasados pirmasis sekretorius Laurynas Jonušauskas BNS sakė, kad 36-erių metų Saulius Urmuliavičius ketvirtadienį atėjo į ambasadą prašyti pagalbos sugrįžtant namo. Vyriškis teigė pametęs pasą.
Saulius Urmulevičius
Saulius Urmulevičius
© ELTA
Patikrinę jo duomenis bazėje, ambasados darbuotojai išsiaiškino, kad vyriškis yra ieškomas Interpolo ir pranešė apie tai Maskvos kriminalinės paieškos bei Rusijos Interpolo biuro pareigūnams. Tik išėjusį iš ambasados teritorijos, S.Urmuliavičių sučiupo atskubėję teisėsaugininkai.

Policijos departamento atstovė spaudai BNS patvirtino, kad sukčiavimu įtariamas vyras Interpolo kanalais ieškotas nuo 2000 metų.

Rusijos naujienų agentūra "Interfax" penktadienį pranešė, kad Maskvoje lietuvis gyveno be privalomos registracijos, oficialiai niekur nedirbo.

Apie sulaikymą informuota Rusijos generalinė prokuratūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.