aA
Šiaurės Irane anksti penktadienį įvyko 5,8 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, bet pareigūnai sakė, kad žmonių aukų nėra ir kad padaryta žala nereikšminga.
Valstybinis radijas pranešė, kad drebėjimas buvo jaučiamas šalies šiaurės rytuose esančioje Golestano provincijoje, kur daugelis išsigandusių gyventojų pajutę drebėjimą puolė į gatves. Kai kurie namai apgriuvo, išdužo langai.

"Maždaug 60 provincijos gyventojų buvo nesunkiai sužeisti, kai stengėsi kuo greičiau išbėgti iš savo namų", - radijui sakė Goelstano Raudonojo Pusmėnulio vadovas Ebrahimas Karimi.

Oficialioji naujienų agentūra IRNA pranešė, kad drebėjimo epicentras buvo netoli Ag Galos miesto, esančio prie Turkmėnistano sienos.

"Buvo devyni pakartotiniai smūgiai, bet nė vienas jų didelės žalos nepadarė", - sakė Ag Galos meras Shahas Mohammadas Shiri.

Per praėjusių metų gruodžio 26 dienos žemės drebėjimą, kurio stiprumas buvo 6,8 balo pagal Richterio skalę, Irane žuvo 31 tūkst. žmonių ir buvo visiškai sugriautas senovinis Bamo miestas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.