aA
Liberalų Demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis ketvirtadienį įteikė skundą Vilniaus pirmajam apylinkės teismui. V. Mazuronis pareiškė, kad Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas paskleidė apie jį tikrovės neatitinkančias žinias, pažemindamas jį kaip žmogų, kaip LDP pirmininką ir kandidatą į Lietuvos Respublikos Seimą.
Valentinas Mazuronis rodo žiniasklaidai nuotraukas
Valentinas Mazuronis rodo žiniasklaidai nuotraukas
© ELTA
V.Mazuronio turimomis žiniomis, Seimo Pirmininkas A.Paulauskas 2004 10 05 per LNK, TV3 ir LTV transliuojamas žinias viešai nurodė, kad "seniai buvo žinoma, kad nusikaltėlių, "daktarų" grupuotės žmonės žada sukompromituoti ir pareigūnus, ir konkrečiai mane, bet nesitikėjau, kad tą darys Mazuronio rankomis", tuo susiedamas jį ryšiais su nusikalstama "daktarų" grupuote.

Dauguma laikraščių 2004 10 06 šią A. Paulausko citatą atkartojo savo straipsniuose, sakoma Rolando Pakso koalicijos "Už tvarką ir teisingumą" pranešime spaudai.

"Savo problemas bandydamas perkelti ant kitų galvų, Seimo Pirmininkas A.Paulauskas peržengė elementaraus padorumo normas. Įstatymai turi būti vienodi visiems", pareiškė LDP pirmininkas V.Mazuronis.

Išdėstęs argumentus, V.Mazuronis prašo perduoti jo skundą nagrinėti teisiamajame posėdyje ir A.Paulauską pripažinti kaltu įvykdžius nusikalstamą veiką.

Liberaldemokratų lyderis Valentinas Mazuronis antradienį teisėsaugininkams perdavė nuotraukas, kuriose su nusikalstamam pasauliui esą priskiriamu asmeniu užfiksuoti Seimo pirmininkas A.Paulauskas ir užsienio reikalų ministras Antanas Valionis. Nuotraukose užfiksuoti politikai teigia, kad policijos generalinio komisaro pavaduotojui Vytautui Navickui pateiktos nuotraukos yra kompromatas ir rinkiminis triukas.

Pats Seimo pirmininkas A.Paulauskas mano, kad Liberalų demokratų partijos lyderis, platinadamas tokias nuotraukas, stengiasi sukompromituoti Seimo vadovą ir sieti jį su neaiškios reputacijos asmenimis.

Kiek anksčiau V.Mazuronį į teismą buvo padavęs pats A.Paulauskas. Pernai gruodį V.Mazuronis viešai apkaltino A.Paulauską atsiuntus į R.Pakso rėmėjų mitingą Vilniuje buvusį antidemokratinio judėjimo "Jedinstvo" lyderį Valerijų Ivanovą ir "sąsajomis" su juo.

Pareiškimas buvo padarytas prezidentinio skandalo įkarštyje, kurio išdavoje R.Paksas balandį per apkaltą Seime buvo nušalintas nuo prezidento pareigų už šiurkščius Konstitucijos pažeidimus.

Rugpjūčio 31 dieną Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pripažino V.Mazuronį kaltu dėl šmeižto ir skyrė jam 5 tūkstančių litų baudą.

Nuteistasis su šiuo nuosprendžiu nesutiko, kadangi mano, kad A.Paulausko nemalonę užtraukę žodžiai buvo partijos pareiškimas, ir apskundė nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.