aA
Makedonijos vidaus reikalų ministras trečiadienį pareiškė, kad policija ketvirtadienį įžengs į rajonus, kur sukilėlių kovotojai sudėjo ginklus, nors amnestija jiems dar nebuvo paskelbta, kaip numatoma taikos susitarime.
Macedonia
NATO, kurios pajėgos palaiko trapią ramybę šalyje, pareiškė, jog kietos politikos linijos besilaikančio ministro pareiškimas ją nustebino. Aljanso atstovas sakė, kad tarptautiniai stebėtojai ir vyriausybė dar nesusitarė dėl laipsniško saugumo pajėgų sugrįžimo į buvusias sukilėlių teritorijas, kaip numatyta rugpjūtį patvirtintame susitarime.

"Rytojus taps Makedonijos "D" diena, kai mūsų saugumo pajėgos sugrįš į okupuotas teritorijas. Į jas įžengs (etniškai) mišrūs lengvai ginkluoti policijos daliniai", - per spaudos konferenciją pareiškė vidaus reikalų ministras Liubė Boskovskis.

Pasak jo, skelbti amnestiją sukilėliams yra parlamento reikalas. "Mes nusiteikę bendradarbiauti, tačiau tam yra riba. Saugumo padėtis yra labai sudėtinga ir mes neturime laiko laukti, kol kas nors kitas sugrąžins mums laisvę".

L.Boskovskis teigė, jog jam pavaldi policija įžengs į kaimus šalia sostinės Skopjės ir į šiaurės vakarinį, etninių albanų dominuojamą Tetovo miestą "kai tik mes nesitikėsime rimtų problemų". Pasak Vakarų atstovų, prižiūrinčių taiką, tokių problemų bus, jei valstybinės saugumo pajėgos nepalauks iki bus paskelbta amnestija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.