aA
Sustiprintas 10-osios Amerikos kalnų divizijos batalionas permetamas į Uzbekiją ir Tadžikiją, pranešė žurnalistams Pentagono atstovė spaudai Victoria Clarke.
U.S. Marine Corps soldiers
Jos žodžiais, kuriuos trečiadienį cituoja laikraštis "The Washington Post", daugiau kaip 1 tūkst. JAV reguliariųjų sausumos pajėgų karių dislokuojami Vidurinės Azijos valstybėse su kovine užduotimi pirmą kartą buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje.

"Mes labai patenkinti parama ir bendradarbiavimu iš viso pasaulio, bet norėtume pabrėžti tą svarbą, kurią mes teikiame būtent šio regiono šalims", - pareiškė V.Clarke.

Ji taip pat pranešė, jog 2,2 tūkst. jūrų pėstininkų grupė pasirengusi bet kuriuo metu būti permesta į Afganistaną iš JAV desantinių laivų Persijos įlankoje.

Iš viso kovos su terorizmu operacijoje rengiami dalyvauti daugiau kaip 30 tūkst. JAV karių, kuriuos remia laivyno aviacijos grupės ir daug įvairių tipų kovos aviacijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.