aA
Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį priėmė "Financial Times" grupės žurnalo "Foreign Direct Investment" (FDI) konkursą laimėjusių Vilniaus miesto bei Vilniaus ir Kauno regiono vadovus, kultūros, verslo ir mokslo atstovus.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© ELTA
(FDi) neseniai paskelbė Vilnių "Rytų Europos ateities miestu". FDI komisija palankiai įvertino tai, kad Vilnius per trumpą laiką pasiekė puikių ekonominių rezultatų, turi geras švietimo, sveikatos bei transporto sistemas.

Konkurse dėl Rytų Europos ateities miesto vardo Vilnius nurungė kitas Baltijos šalių sostines Rygą ir Taliną, taip pat Baltarusijos, Ukrainos, Vakarų Rusijos ir kitus Rytų Europos miestus.

Vilniaus ir Kauno regionas (dipolis) laimėjo Baltijos šalių ateities regiono vardą. Komisijos nuomone, Vilniaus ir Kauno ašis yra svarbiausias Baltijos regiono centras. Svarbiausi faktoriai, nulėmę tokį sprendimą, yra didelis užsienio investicijų, ateinančių į Lietuvą, procentas Vilniaus ir Kauno regione, infrastruktūra ir bendras ekonominis potencialas.

"Vilnių ir Vilniaus-Kauno dipolį pristatysim kaip patraukliausią vietą investuotojams, bandysim nukonkuruoti aplinkinius regionus", - apsilankęs Prezidentūroje žurnalistams sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jis tikisi, kad tai padės pritraukti daugiau investicijų ir taip sukurti daugiau darbo vietų bei padidinti atlyginimus.

Kauno meras Arvydas Garbaravičius pasidžiaugė, kad buvo atkreiptas dėmesys ir į antrąjį Lietuvos miestą.

"Financial Times" atstovas spaudai teigė, kad šie apdovanojimai yra "žinia Europai, kad Vilnius ir Kaunas tampa investicijų centrais Rytų ir Vidurio Europoje".

Kaip pagrindinius rodiklius, pagal kuriuos Vilnius buvo paskelbtas Rytų Europos ateities miestu, žurnalo atstovas įvardino ypatingai gerą strateginę padėtį, greitai augančią ekonomiką, išsaugotą savitą Vilniaus kultūrą.

"Foreign Direct Investment" tiražas siekia 17 000 egzempliorių, jo auditorija - 45 000 aukštesnio lygio vadovų, vyriausybių ir verslo konsultantų. Daugiausia skaitytojų leidinys turi Europoje (47 proc.) ir Šiaurės Amerikoje (42 proc.).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.