aA
347 Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai rugsėjį papildomai dirbo 4 676 valandas, patruliuodami kriminogenine prasme pavojingiausiose miesto vietose. Tai daroma tęsiant bendrą policijos bei Vilniaus miesto savivaldybės programą "Saugus miestas", kuria siekiama sustiprinti viešąją tvarką ir piliečių saugumą mieste.
Kelių policija
Kelių policija
© DELFI
VPK pateiktais duomenimis, papildomo patruliavimo metu 5 asmenys sulaikyti už plėšimus, 2 - už viešosios tvarkos pažeidimus ir net 20 asmenų - už kitas nusikalstamas veikas.

Už tai, kad viešosiose vietose vartojo alkoholinius gėrimus arba neblaivūs pasirodė viešumoje, 302 asmenys nubausti administracine tvarka.

Dar 6 vilniečiai nubausti už gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių pažeidimus, 26 - už miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimus. Už nedidelį chuliganizmą nubaustas 51 asmuo, už transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam ar apsvaigusiam nuo narkotikų, vaistų ar kitų svaiginamų medžiagų - 6 asmenys, už netinkamą automobilių statymą - 5 vilniečiai. Už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus pareigūnai nubaudė 7, o už įvairius administracinius teisės pažeidimus - 47 asmenis. Į policijos įstaigas atvežta 512 asmenų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.