aA
Vilniaus savivaldybė praneša, kad išrinko dešimt jaunų vilniečių verslo idėjų, kurioms skirs 20 tūkst. litų paramą. Šiemet „Verslauk“ konkurse ypač daug dėmesio skirta inovacijoms. Tarp tokių verslo idėjų - inovatyvus turizmas Vilniuje, holograminių ir 3D vaizdo technologijų pritaikymas parodoms, energetinio tinklo optimizavimo sistema, inovatyvi įranga reklamai Bluetooth ir WiFi tinklų ryšiu, sistema dviračiams apsaugoti.
Jaunimo verslo projektai: nuo 3D vaizdo technologijų iki sistemų dviračiams
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

„Šiemet projektui Vilniuje buvo pateikta rekordiškai daug paraiškų – net 742. Džiaugiuosi, kad sulaukėme daug novatoriškų verslo idėjų – būtent tokie verslai turi didelių galimybių sostinėje“, – pranešime spaudai cituojamas komisijos pirmininkas, Vilniaus miesto tarybos narys Miroslavas Monkevičius.

Sostinės savivaldybės finansuojamas ir su partneriais įgyvendinamas projektas „Globa jaunimo verslumui ugdyti ir skatinti“ pradėtas vykdyti dar 2005 metais. Iki šių metų projektui buvo pateikta per 2000 paraiškų, įsteigtos 48 įmonės, sukurta 112 darbo vietų.

Verslo idėjų aprašymus bei projektus išanalizavo, pagal nustatytus kriterijus įvertino Ekspertų komisija, sudaryta iš Savivaldybės darbuotojų, verslo konsultantų, jaunimo organizacijų atstovų ir kitų institucijų, dirbančių jaunimo verslumo skatinimo srityje.

Penktadienį, gruodžio 2 d., 18 val. prekybos centre „Gedimino 9“ vyks „Verslauk“ verslo idėjų konkurso baigiamasis vakaras. Jo metu savo sėkmės istoriją pristatys Arvydas Avulis, taip pat dalyvaus projekto rėmėjai, kiti Lietuvos verslo bendruomenėje žinomi asmenys.

Atrinktų projektų dešimtukas:

  1. Ažukaitė Roberta „Inovatyvus turizmas Vilniuje mobilizuotu būdu pritaikant šiuolaikines technologijas“
  2. Bulavas Adomas „Tarptautinių ir vietinių parodų apipavidalinimo serviso paslaugos paremtos holograminės ir 3D vaizdo technologijomis
  3. Juršys Martynas „Energetinio tinklo optimizavimo sistema, išmanieji elektros energijos harmonizatoriai“
  4. Lešinskytė Indrė „Elektros montavimo ir signalizacijos įrengimo paslaugos“
  5. Letkauskaitė Viktorija „Autorinės gintaro kolekcijos gamyba, pristatymas ir realizavimas Lietuvoje bei užsienyje“
  6. Minkevičius Raimondas „Inovatyvios įrangos, įgalinančios užsakovus reklamuotis Bluetooth ir WiFi tinklų ryšiu, nuomos ir priežiūros, rinkodaros paslaugos“
  7. Pakamorė Mantas „Turinio valdymo sistema debesyse tarptautiniam verslui, platforma internetinių svetainių valdymui“
  8. Sadaunykas Povilas „Sistema dviračiams apsaugoti“
  9. Sakalauskas Tadas „Sankabų ir smagračių restauravimo paslaugos“
  10. Škikūnas Ervinas „Sportinių triračių „Drift trike“ gamyba“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.