aA
Seimo narys liberalcentristas Raimondas Šukys sako, kad jis svarstytų galimybę tapti kandidatu į valstybės kontrolieriaus postą tik tuo atveju, jei nebūtų išrinktas į Seimą. Spaudos konferencijoje ketvirtadienį jis teigė, kad neketina trauktis iš rinkiminės kovos ir lauks galutinio rinkėjų žodžio.
Raimondas Šukys
Raimondas Šukys
© ELTA
"Jeigu aš negausiu rinkėjų pasitikėjimo, aš, suprantama, galėčiau mąstyti apie bet kokį darbą ir reikės, matyt, mąstyti apie bet kokį darbą. (...) Bet tuomet, kai įvyks faktas - išrinks arba neišrinks", - sakė Seimo narys.

Pasak R.Šukio, konkrečių kalbų ir siūlymo iš Prezidentūros tapti kandidatu į valstybės kontrolieriaus postą jis nesulaukęs. "Man džiugu, jeigu tai yra tiesa ir jeigu prezidentas tokį pasitikėjimą manimi rodo. Tačiau kol kas tai yra tik svarstymai ir nieko daugiau", - sakė R.Šukys.

Liberalcentristas teigia jau jo platinamuose agitaciniuose lakstinukuose esąs rinkėjams įsipareigojęs išrinktas į Seimą toliau aktyviai ir ryžtingai ten dirbti.

R.Šukys buvo minimas, kaip vienas realiausių kandidatų į Valstybės kontrolieriaus postą.

Prezidentas Valdas Adamkus iš karto po rinkimų ateinantį pirmadienį žada pateikti Seimui naująjį kandidatą į valstybės kontrolieriaus postą.

Prezidentas V. Adamkus pareiškė neketinąs dar vienai kadencijai teikti Jono Liaučiaus kandidatūros į Valstybės kontrolės vadovo postą. Prezidento nepasitenkinimą sukėlė pastaruoju metu paaiškėjusios aplinkybės tiriant valstybės kontrolieriaus J. Liaučiaus galimus pažeidimus dėl tarnybinės etikos.

Galimų kandidatų į Valstybės kontrolieriaus postą pavardžių Prezidentūra kol kas neatskleidžia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.