aA
Mažiausiai 40 žmonių žuvo ir daugiau kaip 100 buvo sužeisti, kai Pakistano centriniame regione per nužudyto religinio lyderio sekėjų mitingą ketvirtadienį susprogo automobilyje buvusi bomba, pranešė policija. Automobilis sprogo įvažiavęs į minią. Žmonės Multano mieste per naktį gedėjo minėdami pirmąsias nušauto sunitų ekstremistų religinio lyderio Azamo Tariqo mirties metines.
Sprogimas, ugnis, liepsna
Sprogimas, ugnis, liepsna
© Corbis/Scanpix
Minėjimas jau buvo pasibaigęs, ir žmonės prieš aušrą buvo pradėję skirstytis, kai minioje įvyko sprogimas.

Multano policijos pareigūnas sakė, kad bomba tikriausiai buvo nuotolinio valdymo. Anksčiau jis buvo sakęs, kad automobilį vairavo savižudis.

Kitais pranešimais, vienu metu sprogo dvi bombos, kurių viena buvo automobilyje, o kita - pritvirtinta prie motociklo.

Mažiausiai 40 žmonių žuvo, o dar daugiau kaip 100 buvo sužeisti, 30 iš jų - sunkiai, sakė Multano centrinės ligoninės direktorius.

Po to, kai maždaug 3 tūkst. sunitų protestuotojų surinko prie ligoninės atsiimti palaikų ir skandavo šūkius prieš šiitus ir prezidentą Pervezą Musharrafą, gatvėse buvo dislokuoti kariai. Protestuotojai šaukė: "Netikėliai, netikėliai, šiitai netikėliai!"

Tai tikriausiai dar vienas religinės nesantaikos išprovokuotas išpuolis, kurių Pakistane pastaraisiais metais buvo ne vienas. Spalio 2 dieną mirtininkui susprogdinus bombą šiitų mečetėje šalies rytuose esančiame Sialkoto mieste, žuvo 30 žmonių.

A.Tariqo grupuotė "Sipah-e-Sahaba" ("Pranašo bendražygių kariauna") buvo viena iš septynių ginkluotų grupuočių, kurias prezidentas P. Musharrafas, po 2001 metų rugsėjo 11-osios prisidėjęs prie JAV vadovaujamo karo su terorizmu, paskelbė už įstatymo ribų.

Parlamento narys A.Tariqas buvo vienas iš penkių žmonių, kurie žuvo praėjusių metų spalio 6 dieną Islamabado pakraštyje atakavus jo automobilį. Kaip ir kitos tokios organizacijos, jo "Sipah-e-Sahaba" dabar veikia nauju pavadinimu "Millat-e-Islamia" ("Islamo tauta").

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.