aA
Prancūzija sutiko leisti Jungtinėms Valstijoms naudotis jos oro erdve ir bendradarbiauti su amerikiečių laivynu Indijos vandenyne, kai Vašingtonas imsis atsakomųjų veiksmų dėl rugsėjo 11-osios teroristų atakų.
U.S. Air Force F-16
"Šis teigiamas Prancūzijos sprendimas buvo priimtas Jungtinėms Valstijoms paprašius", - sakė prezidento atstovė spaudai Catherine Colonna. Pasak jos, Prancūzijos sprendimas bendradarbiauti buvo priimtas prieš kelias dienas.

Šis pranešimas paskelbtas po prezidento Jacques'o Chiraco susitikimo su premjeru Lioneliu Jospinu, užsienio reikalų ministru Hubert'u Vedrine'u, gynybos ministru Alainu Richard'u ir kitais aukštais vyriausybės pareigūnais, kurio metu buvo įvertinta susidariusi padėtis.

"Jie dar kartą patvirtino vyriausybės įsipareigojimą atverti Prancūzijos oro erdvę JAV karo lėktuvams ir bendradarbiauti Indijos vandenyne - padėti saugoti Amerikos laivus ir tiekti jiems atsargas", - sakė C.Colonna.

Atstovė spaudai pridūrė, kad informacija, kurią Jungtinės Valstijos pateikė savo partnerėms NATO, neleidžia abejoti tuo, kas surengė rugsėjo 11-osios atakas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.