aA
Lietuvos pasienyje, vadinamojoje "žaliojoje juostoje", kur kontrabandą užkardo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, kontrabandos gabenimo atvejų šiemet sumažėjo daugiau kaip ketvirtadaliu.
Už kontrabandos užkardymą pasienio kontrolės punktuose atsako muitinės pareigūnai. "Žalioji juosta" - tai valstybės siena, einanti sausuma ir vandeniu, bet ne keliais.

Kontrabandos sumažėjimą pasieniečiai sieja ir su sustiprėjusia Lietuvos rytinių sienų apsauga, ir su padidėjusiomis cukraus, alkoholinių gėrimų ir kitų paklausių prekių kainomis kaimyninėse valstybėse, ypač Baltarusijoje.

Pasak VSAT, sausį - rugsėjį užfiksuotas 321 kontrabandos atvejis, o pernai per tą patį laikotarpį - 437.

Daugiau kaip pusę tokių nusikaltimų - 166 - pasieniečiai nustatė Baltarusijos pasienyje. Pasienyje su Kaliningrado sritimi užfiksuoti 99, pasienyje su Latvija - 47 kontrabandos atvejai.

Pasienyje su Lenkija ir pajūryje VSAT pareigūnai užfiksavo po 4 tokius nusikaltimus. Vieną kartą kontrabandininkai tikrino Vilniaus oro uosto pasieniečių budrumą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.