aA
Susipažinęs su kitų metų šalies biudžeto projektu, Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Jurgis Razma įžvelgia galimą rinkėjų apgaulę, susijusią su nuvertėjusių rublinių indėlių kompensavimo tempais.
Jurgis Razma
Jurgis Razma
© ELTA
Šis politikas kreipėsi į Ministrą Pirmininką Algirdą Brazauską, norėdamas išsiaiškinti, kodėl apgaudinėjami, jo nuomone, mažiau atidūs rinkėjai, pagal reklaminę dabartinės valdančiosios koalicijos medžiagą patikėję, jog indėliai bus baigti kompensuoti per 4 metus.

J. Razma pastebi, kad pinigus skiriant tokiais kiekiais kaip A. Brazausko pasirašytame kitų metų biudžeto projekte, tam prireiks 15 metų.

"Kodėl biudžeto projekte indėlių kompensavimui nebuvo numatyta skirti 400-500 mln. Lt, kai, atsižvelgiant į didelį projektuojamą biudžeto prieaugį, tai tikrai yra įmanoma?" - klausia Vyriausybės vadovo J. Razma.

Anot jo, prieš savaitę rinkėjams išplatintame A. Brazausko ir A. Paulausko koalicijos agitaciniame leidinyje nurodoma, kad indėlius numatoma visiškai kompensuoti per 4 metus. Pagal šį planą 2005 metais, pasak J. Razmos, indėlių kompensavimui turėtų būti skirta 460 mln. Lt.

Jis apgailestavo, kad Vyriausybės aprobuotame kitų metų biudžeto projekte indėlių kompensavimui numatyta tik 105 mln. litų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.