aA
Paskirtasis Europos Sąjungos (ES) teisingumo, pilietinių laisvių ir saugumo komisaras Rocco Buttiglione, kaip tikras katalikas, mano, kad homoseksualizmas yra nuodėmė, bet teigia neketinąs pažeisti homoseksualistų teisių.
Pozuoja gėjų parado dalyvis
Prie Kongreso pastato Brazilijos mieste pozuoja transvestitas - vienas iš daugiau kaip 1,5 tūkst. birželio 20 dieną šiame mieste surengto gėjų ir lesbiečių parado dalyvių.
© EPA-ELTA
Artimas popiežiaus Jono Pauliaus II draugas R.Buttiglione pareiškė, kad jo požiūris į homoseksualizmą kaip reiškinį nesikerta su žmogaus teisių gerbimu ir ES pirmosios konstitucijos principais, draudžiančiais diskriminuoti dėl seksualinės orientacijos.

"Daugelio dalykų, kuriuos galima laikyti amoraliais, uždrausti nereikia... Aš galiu manyti, kad homoseksualizmas - nuodėmė, bet tai neturi įtakos politikai, kol aš nepasakysiu, kad homoseksualizmas - nusikaltimas", - pažymėjo jis per svarstymus Europos Parlamente.

"Valstybė neturi teisės kišti nosies į šiuos dalykus, ir nieko negalima diskriminuoti seksualinės orientacijos pagrindu... Tai parašyta Žmogaus teisių chartijoje, tai parašyta Konstitucijoje, ir aš prisiekiau ginti šią konstituciją", - sakė R.Buttiglione.

Europos Parlamentas turi patvirtinti naujos sudėties Europos Komisiją iki 2004 metų lapkričio 1 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.