aA
Antrąją kadenciją Prezidentas Valdas Adamkus pradėjo liepos mėnesį, ir atrodytų, kad prezidento rinkimų batalijos turėjo baigtis. Tačiau taip nėra internetinėje erdvėje. Vienas socialdemokratų lyderių vis dar taip pat plačiai šypsosi greta šūkio “Česlovas Juršėnas – prezidentas” savo internetinėje svetainėje.
Č.Juršėno rinkiminis plakatas
Č.Juršėno rinkiminis plakatas
© DELFI
Tokios pat atviros bei prieinamos ir kitų nesėkmę patyrusių kandidatų Petro Auštrevičiaus, Kazimieros Prunskienės, Vilijos Blinkevičiūtės svetainės. Tik surinkę adresą www.adamkus.lt, pateksime į Prezidentūros puslapį.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas Žinių radijui sakė teigiamai vertinąs tai, kad kandidatų svetainės vis dar prieinamos.

“Nežinau jokio įstatymo pažeidimo, kodėl kandidatų internetinės svetainės galėtų būti neprieinamos. Labai malonu, kad kandidatai, kai kurie dalyvauja ir Seimo rinkimuose, neslepia savo programinių nuostatų, ką jie mąstė, ką galvojo, būdami kandidatais į LR prezidentus,” – sakė Z.Vaigauskas.

Naudą įžvelgia ir Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė, antrajame rinkimų ture Valdui Adamkui pralaimėjusi Kazimiera Prunskienė.

“Gali būti kaip tam tikra informacinė medžiaga. Jeigu kam įdomu, pasitikrinti, ar Prunskienė kaitalioja nuomonę, programines nuostatas, tai paanalizavus ir palyginus, galėtų būti konstatuojama, kad nekaitalioja,” – Žinių radijui sakė K.Prunskienė.

Ji pažymėjo, kad kandidatų į prezidentus programų buvimas internete leidžia rinkėjams susidaryti įspūdį apie politikų atvirumą, nuoseklumą ir ilgalaikes vizijas.

Žinių radijas