aA
Honkonge parduotuvę apvogęs nuteistasis gavo neįprastą gimtadienio dovaną – keliais mėnesiais sutrumpintą bausmės atlikimo terminą. Thapa Dhirendra Biras iš parduotuvės pavogė aštuonis batonėlius šokolado ir tris indelius drėkinamojo kremo.
Prison cell
Teisėjas Henry Mierczakas kaltinamąjį pasveikino su gimtadieniu ir sutrumpino jo bausmės atlikimo terminą net trimis mėnesiais.

Prieš tai 19 kartų teisto kaltinamojo advokatas paprašė teismo įteikti jo ginamajam gimtadienio dovaną.

Pasak vieno iš teisėjų, T.D.Birai paprasčiausiai labai pasisekė, nes nebuvo jokio kito teisinio pagrindo sutrumpinti jo bausmės terminą. Jo nuomone, nors trys mėnesiai laisvės atėmimo yra pakankama bausmė šiuo atveju, tačiau pripažino, kad teisėjas, skirdamas “teisingą baudą, pasinaudojo netinkamu metodu”.

“Nesu girdėjęs, kad kaltinamojo gimtadienis gali tapti esminiu faktoriumi bausmės sumažinimui”, - sakė advokatas Stephenas Hungas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.